Lisabona

Metroul din Lisabona are doar trei garnituri. Standard. Bineinteles ca la orele de varf oamenii se ingramadesc ca sardinele.

Specialitatea locala este pestele proaspat. Celebrul Bacalhao (cod) poate fi preparat in cele mai variate metode. Pus in fata unei prime optiuni am comandat sardine. Am primit 6 sardine sarate si 6 cartofi fierti.Pofta buna.
Am ajuns si la cod. Cu o singura exceptie, cand am comandat din greseala un fel de tochitura de cod ( cartofi taiati extrem de marunt amestecati cu bucatele de cod), am ramas placut impresionat de calitatea mancarii.

De asemenea, gratarele de vita pot fi o alternativa cel putin la fel de buna arhiraspanditului cod.

Indepartandu-ne de zona culinara, Lisabona respira. In afara orelor de varf cand risti sa stai blocat in trafic si 2 ore, si daca nu ai de trecut peste cele doua poduri ce despart orasul te poti declara un om fericit.

In centrul orasului ai impresia ca esti in Franta, turistii francezi de departe cei mai numerosi.

Cand te indepartezi putin de zonele turistice recomandate cu caldura de toate site-urile ca si TripAdvisor si urmate orbeste de posesorii de smartphone, poti descoperi o cu totul alta lume.

Un nene care isi coboara gratarul in fata imobilului pentru a gati 3 pesti, multe rufe  pe sarma in bataia soarelui de sambata dupa-amiaza, baieti tineri care vor sa iti vanda ‘cocaina, marihuana, hasis’.

Metrou. 3 garnituri. Imbulzeala, fețe arse de soare, caldura, camasi de culori deschise, ochii in telefoane.

Limba prietenoasa, accesibila.

Copacii de Jacaranda cu florile lor violet dau un aer aparte cartierelor Lisabonei. Terase la coltul strazii unde o cafea buna costa 0,60 €. Briza continua ce vine dinspre ocean. Un caine isi asteapta stapana nemiscat in fata cafenelei. Aeroportul prea aproape de centrul orasului.

Portughezii sunt un fel de ardeleni. No lasa ca ii bine si asa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s