Un arbore, doi.

De fiecare data cand petrec prea mult timp intre ziduri simt ca imi lipseste ceva. Parculetul mic pe langa care trec in fiecare zi, incastrat intr-un patrat de ziduri, si in care primavara arborii intarzie sa infloreasca datorita lipsei soarelui este prea mic pentru nevoia de liniste si de destindere.

Nu ma mir ca nici un pitigoi nu si-a facut cuib in acest perimetru de pseudo-verdeata. Cativa porumbei pensionari si ciori oportuniste doar.

piti

In schimb padurea da o mana de ajutor naufragiatilor. O padure niciodata nu a refuzat azilul. Banditii, partizanii, calugarii mereu si-au gasit o oaza de liniste undeva in inima padurii.

Probabil de aceea in statele civilizate regula este de defrisare a padurilor. Sau de transformare a padurilor din jurul marilor orase in parcuri, cu alei, cu bancute, cu tasnitoare de apa si chioscuri de inghetata, ca apoi sa fie poluata cu carucioare si zgomote stridente ( nu ale gaitelor).

Statul de obicei vede totul. In padure, totul e ascuns. Statul de obicei aude totul. In padure, zgomotele se pierd, iar noaptea ele chiar pot fi infricosatoare. Cand le auzi prima data, tu fiind protejat doar de o panza de cort, te intrebi unde ai fost pana acum, cum ai putut rata o asemenea senzatie de frica si de recunostiinta. A doua zi vei respecta cu siguranta padurea.

Poti sa traiesti 20 de ani in oras si o zi in padure si vei ramane cu siguranta cu amintiri altfel decat provizorii.

Statul vrea ca fiintele sa fie obediente, turma sa fie bine controlata. Inimi seci in corpuri frumos prezentabile. Padurea salbaticeste trupul  dar indulceste inima.

In plus, padurea nu judeca pe nimeni, ea isi impune propriile reguli.

padure

Asa ca, pierdeti-va din cand in cand in padure. Lasati-va frica pentru cand se lasa seara si iesiti din gura de metrou in drum spre casa.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s