Despre disciplina

Oamenii sunt ca masinile. Prefera sa fie condusi. Unii sunt condusi cu grija, cu consum redus de carburant, spalati periodic cu cele mai bune sampoane si dusi la revizie conform manualului de instructiuni. Si se simt fericiti, impliniti. Iar la batranete sfarsesc intr-un garaj cu o panza verzuie asupra lor, descoperiti din cand in cand de nepoti pentru a vedea daca motorul mai porneste. Iar cu ocazia unui eveniment caritabil, invitati ca membrii de onoare, inconstient, scot un fum negru ce va murdari tavanul cladirii.

self-driving-truck-ft

Altii, observa din primele contacte cu lumea ca ceilalti vor sa ii conduca. Se lasa condusi o perioada dar consumul de carburant e cu cel putin 50% mai ridicat decat al prietenilor de mai sus, deci implicit costurile pentru conducator cresc.

Rezistenta lor vibreaza putin in mainile acestuia, dar niciodata motorul lor nu moare. Le intra putin sampon in ochi, injura de mama focului dar merg mai departe cu botul sus, fara nici un scrasnet. Cand apar defectiuni, senzorii de pe bord se comporta normal astfel incat proprietarul sa nu se ingrijoreze.

Cu trecerea timpului, simtind tot felul de maini pe volanul LOR, incep sa se trezeasca cu noaptea in cap si sa se conduca singuri. Acum se gandesc la timpul in care s-au lasat condusi, pe cate drumuri proaste s-au incapatanat sa inainteze, sa devieze doar pentru ca nu stiau sa isi aprinda farurile si sa dea drumul la radio.

Nici macar nu trebuie sa participi la curse de masini pentru a invata sa tii directia de unul singur. Vei ajunge sa inaintezi cu ochii inchisi, vei putea sa renunti si la carburant cand vei descoperi disciplina.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s