Trasee in Muntii Retezat

Traseu Poiana Pelegii-Lacul Bucura.

Pentru a ajunge pana in Poiana Pelegii cu autoturismul iata cateva directii:  La iesirea din Hateg catre Petrosani veti vedea pe dreapta un indicator cu ” Parcul National Retezat” 34 de km. Parcurgeti mai multe comune cu nume de-a dreptul hilare : “UNCIUC” si RAU DE MORI” si incet incet drumul asfaltat incepe sa urce. La un moment dat, veti trece peste un baraj dupa care veti ajunge la intrarea in rezervatie, unde exista o bariera, taxa de intrare in rezervatie: 5 Ron persoana, 7 Ron autoturism. Accesul in rezervatie cu autoturismul este permis intre orele 07.00-21.00, pe timp de noapte fiind inchis. Totusi, noi am ajuns la acest punct pe la ora 22:00 si am fost lasati sa urcam.

Din acest punct mai aveti aprox. 20 km pana in Poiana Pelegii pe un drum forestier accesibil pe timp cu vreme buna, cu exceptia catorva pante care va vor incerca masina.

O data ajunsi in Poiana Pelegii urmati traseul cruce rosie pe poteca si in 1,5 h-2 h sunteti la lacul Bucura.

Se poate campa fie in Poiana Pelegii, pentru cei mai lenesi 😀 fie la Lacul Bucura 2040 m unde peisajul este mult mai spectaculos. De la Bucura exista mai multe trasee cu durata intre 1,5h-3h catre varfurile Peleaga, Papusa, Retezat.

Poze:

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s