In Fanatele Clujului

Am pornit din nou cu bicicletele spre o destinatie pe care vroiam sa o vizitez de ceva vreme, dar de fiecare data ne-a oprit ploaia. De data asta am avut noroc si am ajuns la destinatie, si anume in rezervatia Fanatele Clujului.

Situata la aprox 7 km de Cluj, Fanatele Clujului ne-au incantat prin salbaticia si linistea pe care am gasit-o la fata locului, intr-un loc atat de aproape de Cluj-Napoca. Am luat-o pe langa Real Hipermarket pe strada Fanatelor si am inceput sa ne luptam de pe biciclete cu panta nu foarte abruta dar solicitanta care urca cam 3 km pe langa o livada de meri. Dupa aceea a urmat o coborare pana in Valea Fanatelor si implicit in sat, iar de acolo exista mai multe drumuri care practic inconjoara rezervatia. Nu am patruns efectiv in rezervatie deoarece era anevois sa intram cu biciletele, ne-am limitat doar la drumul care urca din nou si inconjoara pe la nord rezervatia, un drum superb prin peisajele pe care le puteti vedea si am revenit la baza rezervatia pe drumul ce inconjoara rezervatia prin partea de est. Nu va ganditi la un drum asfaltat in jurul rezervatiei, fiind vorba despre un drum  de pamant, ingust.

Totusi, puteti ajunge cu masina pana chiar la baza rezervatiei, adica pana in satul Fanate de unde puteti porni pe jos intr-un inconjur sau puteti patrunde in rezervatie, iar daca aveti noroc puteti observa celebra vipera de fanate. Si cateva poze: Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s